Gewone cake - glutenvrij!

    (235)

    Deze cake is niet alleen glutenvrij, maar ook erg veelzijdig. Je kunt er een laagsjestaart of slagroomtaart mee maken, beleggen met vers fruit, of als basis voor cupcakes of muffins gebruiken.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 235 gr rijstmeel
    • 100 gr tapioca meel
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel xanthaangom
    • 5 eieren
    • 250 gr suiker
    • 150 ml mayonaise
    • 250 ml melk
    • 2 theelepels glutenvrij vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee ronde cakevormen (23 cm) in en bestuif met rijstmeel,
    2. Meng rijstmeel, tapioca meel, zout, baksoda, bakpoeder en xanthaangom samen en zet opzij.
    3. Klop de eieren, suiker en mayonaise samen tot een luchtig geheel. Voeg het meelmengsel, melk en vanille extract toe en mix goed door. Schep het beslag in de twee vormen.
    4. Bak de cakes in 25 minuten in de voorverwarmde gaar. Een prikker in het midden gestoken moet er schoon uitkomen en de cake moet terugveren als je er lichtjes op drukt. Laat helemaal afkoelen en garneer dan eventueel naar wens.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (235)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties