Toms bolognesesaus

    Toms bolognesesaus

    1keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke zelfgemaakte bolognese voor bij (verse) pasta. Gebruik goede kwaliteit ingrediënten voor het beste resultaat! Dit recept is genoeg voor 8 personen, en kun je heel goed invriezen.

    Tom Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Scheutje olijfolie, om in te bakken
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 grote wortels, fijngesneden
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 600 gr rundergehakt
    • 300 gr pancetta, fijngesneden
    • 1 bakje gemengde paddestoelen
    • 200 ml rode wijn
    • 600 gr passata (gezeefde tomaten)
    • 1 groot blikje tomatenpuree (evt. ontzuren in een heet pannetje)
    • 500 ml runderbouillon
    • handje verse Italiaanse kruiden (rozemarijn, tijm en oregano)
    • peper en zout, naar smaak
    • scheutje melk of room, optioneel
    • hand verse basilicum, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak ui, wortel en bleekselderij tot het gaat geuren, maar niet bruin wordt, in ongeveer 10 minuten.
    2. Voeg rundergehakt en pancetta toe en bak rul.
    3. Voeg de paddenstoelen, wijn, passata en tomatenpuree en wat van de bouillon toe, roer door en zet het vuur laag. Laat nu 1½ tot 2 uur sudderen. Roer af en toe door en voeg dan wat bouillon erbij.
    4. Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Als de saus wat te 'zuur' is, kun je wat melk of room toevoegen. Voeg als laatste nog een handje basilicum toe en roer door de saus.
    5. Serveer de saus met verse pasta (reken ongeveer 80-100 gr pasta per persoon) en bestrooi met een handje geraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren