Ricotta-chocoladecake

    Ricotta-chocoladecake

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een authentieke Italiaanse cake in minder dan een uur? Het kan! Deze onweerstaanbaar lekkere cake wordt gemaakt met ricotta en stukjes chocola. En klaar in 50 minuten! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 300 gr ricotta kaas
    • 100 gr kristalsuiker
    • 3 eieren
    • 300 gr bloem
    • 3½ theelepels bakpoeder
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 1 theelepel vanille extract
    • 200 gr pure chocolade, in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde cakevorm van 23 cm in en bestuif met bloem.
    2. Klop de ricotta en suiker samen met een garde. Voeg de eieren een voor een toe en mix steeds goed na elke toevoeging.
    3. Voeg bloem en bakpoeder toe door een zeef. Roer goed door. Roer als laatste boter, vanille en stukjes chocolade erdoor. Schep het beslag in de voorbereide taartvorm.
    4. Bak de cake 30 minuten, tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uit komt. Laat afkoelen in de vorm en serveer iets warm of op kamertemperatuur.

    Video

    Ricotta-chocoladecake
    Ricotta-chocoladecake

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren