Verse lasagnebladen

  (3)

  Verse pastavellen voor lasagne zijn makkelijker om te maken dan je denkt. Je hebt niet eens een pastamachine nodig! En je hoeft de vellen ook niet meer voor te koken. Bekijk ook de video van dit recept!

  alemarsi

  Drenthe, Nederland
  10 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 450 gr pastadeeg, lasagne voor 6-8 personen

  • 275 gr '00' meel of bloem, plus wat extra voor bestrooien
  • 3 grote eieren
  • snufje zout

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:50min 

  1. Leg het meel op een marmeren of houten werkoppervlak. Maak een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in. Voeg het zout toe.
  2. Roer voorzichtig met een vork de eieren erdoor en meng het omliggende meel erdoor, Geleidelijk zal het meel met de eieren mengen en een dun deeg vormen.
  3. Gebruik een deegschraper om het resterende meel naar het midden te brengen en te mengen met de rest. De schraper voorkomt dat je handen plakkerig worden en zorgen ervoor dat het deeg homogeen wordt. Als het deeg te stug is, voeg dan wat water toe, 1 eetlepel per keer, zoveel als nodig.
  4. Als het mengsel een bal vormt, ga dan kneden met je handen. Druk de bal plat, rek uit en vouw van boven naar het midden; draai 45 graden en herhaal. Kneed 10 minuten tot het deeg glad en soepel is.
  5. Vorm een bal van het deeg, leg het in een kom en dek af met plasticfolie. Zet 30 minuten tot 1 uur in de koelkast.
  6. Rol het deeg uit met een deegroller of met de pastamachine.
  7. Als je een deegroller gebruikt...

  8. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Neem 1 deel, druk het wat plat en rol dan 5 tot 6 keer met de deegroller. Draai het deeg 45 graden en rol nog eens 5 tot 6 keer. Blijf rollen en draaien in dezelfde richting, tot het deeg een gelijke dikte heeft van 1 mm.
  9. Snij met een deegsnijder of mes rechthoeken uit het deeg, ter grootte van je ovenschaal. Leg op een bebloemde theedoek en laat 30 minuten drogen. Als het deeg dun genoeg is, hoef je het niet meer voor te koken.
  10. Als je een pastamachine gebruikt:

  11. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Druk het eerste deel plat en haal het door de pastamachine op de 'dikste' stand. Bestrooi met meer meel, vouw dubbel als een boek en herhaal de stappen 3 tot 4 keer - steeds weer bestrooien met bloem, dubbelvouwen en door de dikste stand van de pastamachine - tot het deeg glad van textuur is, gelijk van dikte en grootte en niet langer plakkerig.
  12. zet de pastamachine nu op de middelste stand en haal elke lap deeg er nu 1 keer doorheen. Zet de machine op de een-na-laatste stand en haal het deeg er 1 keer doorheen.
  13. Snij de lange strip deeg in tweeën. Haal de eerste helft door de laatste en dunste stand van de pastamachine. Je krijgt zo een hele lange, dunne lap. Leg op een bebloemde theedoek. Herhaal met de rest van het deeg om zo 6 lange dunne lappen deeg te krijgen.
  14. Snij de lappen deeg op maat van je ovenschaal. Laat ze 30 minuten drogen en stel dan de lasagne samen en bak. Je hoeft de lasagne niet meer voor te koken.

  Vooruit maken

  Laat de pasta een nacht aan de lucht drogen en bestuif met meer bloem als het nog vochtig is. Als het helemaal droog is, zal het stijf worden. Bewaar in een papieren zak en gebruik binnen een paar dagen.

  Video

  Verse lasagnebladen
  Verse lasagnebladen

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (3)

  Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren