Courgette lasagne

    Courgette lasagne

    8keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor een lichtere, low carb, koolhydraatarme versie van lasagne, namelijk met dunne plakjes courgette. Je mist de pasta niet eens!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr gehakt
    • 1/2 ui, gesneden
    • 1/2 groene paprika, gesneden
    • 1 wortel, geschild en fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 420 gr passata of gezeefde tomaten
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • snufje zout en peper, naar smaak
    • 5 middelgrote courgette, in de lengte gesneden in strips van 2 mm
    • 225 gr hüttenkäse
    • 1 ei, losgeklopt
    • 85 gr mozzarella (of jong belegen) kaas, geraspt
    • 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Bak het gehakt rul en bruin in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep het overtollige vet weg. Voeg ui, groene paprika, wortel, knoflook en passata toe. Breng op smaak met oregano, basilicum, zout en peper. Breng aan de kool, zet het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen, tot de groenten gaar zijn.
    3. Verdeel de helft van de courgettestrips over de bodem van de ingevette ovenschaal. Klop de hüttenkäse en ei samen en verspreid over de courgette. Schep dan de helft van het gehaktmengsel over de hüttenkäse en bestrooi met de helft van de mozzarellakaas. Bedek nu weer met een laag courgette, gehaktmengsel en mozzarella. Bestrooi als laatste met de Parmezaanse kaas.
    4. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren