Glutenvrije teff brownies

    Glutenvrije teff brownies

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hou je van smeuïge brownies, maar kun je geen gluten eten? Deze heerlijke brownies zijn gemaakt met teffmeel en daarmee glutenvrij. Ze zijn zo simpel om te maken en ontzettend lekker, zelfs als je niet een glutenvrij dieet volgt.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr pure chocola, in stukjes
    • 115 gr boter
    • 225 gr kristalsuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 70 gr teff meel
    • 30 gr cacaopoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een vierkante bakvorm (20x20cm) licht in.
    2. Doe de chocolade en boter in een glazen of metalen schaal en zet deze op een pan met zachtjes kokend water. Roer af en toe door tot het mengsel gesmolten en glad is. Haal van het vuur zodra het helemaal gesmolten is.
    3. Voeg suiker en vanille extract toe; klop goed door. Voeg eieren, een voor een toe en mix steeds goed door na elke toevoeging.
    4. Zeef teff meel en cacaopoeder over het mengsel en mix goed door.
    5. Schenk het beslag in de bakvorm. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden van de brownies gestoken er schoon uit komt.
    6. Laat iets afkoelen voordat je ze in blokjes snijdt.

    Teff meel

    Teff meel is een lichtbruin volkoren meel gemaakt van kleine graankorrels. De smaak is enigszins zoet en is ideaal voor glutenvrij bakken!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren