Luchtige glutenvrije pannenkoeken

    Luchtige glutenvrije pannenkoeken

    1keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze luchtige kleine pannenkoekjes bevatten een vleugje kaneel en vanille extract voor extra smaak. Uit dit recept kun je ongeveer 5 grote pannenkoeken of 8 kleinere (4 cm) maken. Serveer ze met stroop en/of vers fruit!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 pannenkoeken

    • 125 gr glutenvrij meel
    • ½ theelepel glutenvrij bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • ½ theelepel kaneel
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 ei
    • 1 eetlepel plantaardige olie of olijfolie
    • 120 ml koude melk (of meer indien nodig)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Meng meel, bakpoeder, zout en kaneel in een kom.
    2. Meng in een andere kom vanille extract, ei en plantaardige olie, klop goed door.
    3. Doe het meelmengsel bij het eimengsel en roer met een houten lepel. Het geeft niet als het klonterig is.
    4. Voeg melk toe en mix goed door, voeg meer melk toe indien nodig om een glad beslag te krijgen. Je zult zien dat als je het beslag even wegzet het beslag dikker wordt (het meel neemt het vocht op). Voeg meer melk toe, een eetlepel per keer om de juiste dikte te krijgen.
    5. Verhit olie in een koekenpan op middellaag vuur. Schenk 1 of 2 volle eetlepels beslag in de pan. Laat 30 sec bakken, draai om en bak de andere kant ook gaar en bruin. Herhaal met het resterende beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren