Indiase ananas, limoen en gembersoep

    Indiase ananas, limoen en gembersoep

    1keer bewaard
    25min


    44 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een hete soep uit India gemaakt met ananas en limoensap, op smaak gebracht met gember, groene chili en komijnzaad. Het ruikt heerlijk en smaakt goed met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl fijngehakte gember wortel
    • 1 theel komijn
    • 1 hete groene peper
    • 450ml water
    • 225g gehakte ananas (vers of uit blik)
    • 1 tomaat, gehakt (eventueel)
    • 1 ½ theel zout
    • handjevol gehakte koriander
    • 2 limoenen, geperst
    • 1 eetl plantaardige olie
    • 1 ½ theel komijn zaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Maal de gember, 1 theel komijn en de groene chili in een blender of foodprocessor fijn.
    2. Doe het water, ananas, tomaat en zout in een pan. Zet op een laag vuur. Voeg het gember mengsel toe als de ananas aan de kook komt. Breng het mengsel meerdere malen aan de kook door het vuur hoog en laag te draaien. Voeg de rest van het water toe en breng weer aan de kook. Voeg de koriander toe en neem van het vuur. Meng de limoensap erdoor.
    3. Verhit de olie in een kleine pan over matig vuur en doe de resterende komijnzaden erin. Bak ze aan tot ze goudkleurig zijn en voeg ze dan toe aan de soep ter garnering.

    Tip:

    Rol de limoenen op een hard oppervlak met de palm van je hand, zo kun je ze makkelijk uitknijpen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    A.devries
    van
    0

    Erg zoete soep met een pittige nasmaak. Afgemaakt in de blender, zodat er geen grote stukken ananas meer in zaten. Niet helemaal mijn smaak. - 02 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren