Vegetarische carpaccio

    Vegetarische carpaccio

    1keer bewaard
    1uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een vegetarische versie van de klassieke carpaccio. Vol kleurrijke gemarineerde wortelgroentjes met croutons en pijnboompitten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 3 bieten in verschillende kleuren
    • 2 wortels in verschillende kleuren
    • 2 kleine aardperen
    • 4 radijzen
    • 1 raapje
    • 4 eetlepels wijnazijn
    • 60 ml olijfolie
    • 1 boterham
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 2 eetlepels walnootolie
    • zeezout en vers gemalen zwarte peper
    • 1 handvol jonge sla

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur marineren  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Was de groenten. Snij ze in zeer dunne plakjes met behulp van een mandoline. Doe in een kom, giet er de azijn en olijfolie over en meng voorzichtig alles samen met je vingers. Laat de groentjes gedurende een uur marineren.
    2. Snij het brood in kleine blokjes en bak samen met de pijnboompitten en pompoenpitten in een droge koekenpan, roer voortdurend. Schik de groenten op een bord, garneer met croutons en de pitten. Besprenkel met notenolie, zout en peper. Garneer met de slablaadjes. Smakelijk!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://nl.servingdumplings.com/gerechten/hapjes/vegetarische-carpaccio/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren