Glutenvrije kaascrackers

    Glutenvrije kaascrackers

    1keer bewaard
    1uur35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze heerlijke crackers gemaakt met kaas zijn perfect als hapje voor een feestje of bij de picknick. Ze zijn glutenvrij, makkelijk om te maken en erg lekker!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 60 tot 80 crackers

    • 210 gr glutenvrij meel
    • 1 theelepel zeezout
    • 1 theelepel xanthaangom
    • 50 gr koud boter, in blokjes
    • 180 gr belegen of oude kaas, geraspt
    • 1 theelepel Dijonmosterd
    • 2 theelepel appelciderazijn
    • koud water, zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Doe glutenvrij meel, zout en xanthaangom in een keukenmachine. Pulseer een aantal keren tot het goed is gemengd.
    3. Voeg blokjes koude boter toe; blijf pulseren tot het mengsel op grove broodkruimels lijkt.
    4. Voeg geraspte kaas, dijonmosterd en azijn toe; pulseer tot alles gemengd is.
    5. Voeg 5 eetlepels koud water toe en pulseer. Blijf water toevoegen, 1 eetlepel per keer, tot je een zachte bak deeg hebt die je makkelijk uit de kom kunt halen.
    6. Wikkel in plastic huishoudfolie en leg minstens 1 uur in de koelkast.
    7. Haal het deeg uit de koelkast en laat het 30 minuten op kamertemperatuur staan. Verdeel het deeg in 3 of 4 gelijke delen. Werk met een deel per keer (wikkel de rest van het deeg in huishoudfolie om uitdroging tegen te gaan).
    8. Strooi wat glutenvrij meel over een rechthoekig stuk bakpapier. Leg het deeg in het midden, bedek met nog een vel bakpapier en rol het deeg uit tot een rechthoek van ½ cm dik. Verwijder het bovenste vel papier.
    9. Snij het deeg met een scherp mes in strips van 2 cm breed. Roteer het deeg 90 graden en snij nogmaals in strips van 2 cm om zo vierkantjes te krijgen. Leg de vierkantjes voorzichtig iets uit elkaar en prik het deeg veelvuldig in met een vork.
    10. Leg het bakpapier met de crackers op een bakplaat. Herhaal deze stappen met de rest van het deeg.
    11. Bak de crackers 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de bakplaat 180 graden en bak nog eens 12 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
    12. Haal uit de oven en laat ze helemaal afkoelen voordat je ze in een goed afluitbare trommel doet om te bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren