Sinaasappelcake met sinaasappelsaus

    Sinaasappelcake met sinaasappelsaus

    1keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze glutenvrije cake is smeuïg en vol van smaak en kun je met of zonder de sinaasappelsaus serveren. Het wordt gemaakt met amandelmeel en rijstmeel.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 porties

    • 3 eieren, gesplitst
    • 125 gr kristalsuiker
    • 4 eetlepels rijstmeel
    • 1 theelepel kaneel
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 250 gr gemalen amandelen
    • Voor de saus
    • 2 eetlepels slagroom
    • 400 gr kristalsuiker
    • 250 ml sinaasappelsap
    • 1 eetlepel rasp van de schil van een sinaasappel
    • 115 gr boter
    • 4 eiwitten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een ronde springvorm van 26 cm in en bestuif met rijstbloem.
    2. Klop met een elektrische mixer de eidooiers met 125 gr suiker in een kom tot het dik en lichhtgekleurd is in ongeveer 5 minuten. Roer rijstmeel en sinaasappelsap erdoor en schep dan de gemalen amandelen en kaneel erdoor.
    3. Klop in een aparte kom de 3 eiwitten stijf. Schep dit door het beslag tot het goed gemengd is. Schenk in de ingevette springvorm en spreid gelijkmatig uit.
    4. Bak de cake 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat in de vorm afkoelen op een rooster. Haal een mes langs de rand om de springvorm makkelijk open te krijgen.
    5. Terwijl de cake afkoelt maak je de saus. Klop de boter met 400 gr suiker in een kom. Roer de slagroom erdoor en zet de kom op een pan met water dat net aan de kook is. Roer sinaasappelsap en -rasp erdoor. Klop 4 eiwitten stijf in een andere kom. Schep dit door de sinaasappelsaus. Schep over de cake en serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren