Cheesecake in een potje

    Cheesecake in een potje

    2keer bewaard
    2uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Perfect voor zomerse picknicks, een barbecue of als bijzonder dessert... deze cheesecake hoef je niet te bakken en serveer je in een (jam)potje met verse aardbeien.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 zandkoekjes met noten, fijngemalen
    • 2 eetlepels boter, gesmolten
    • 2 eetlepels suiker
    • 350 gr verse aardbeien, gesneden
    • 230 gr roomkaas
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 100 gr suiker
    • 120 ml slagroom, stijfgeslagen
    • 6 potjes met deksel (200-250 ml)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur50min 

    1. Meng koekkruimels, boter en 2 eetlepels suiker in een kom goed door elkaar. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de potjes en druk iets aan op de bodem.
    2. Halveer 6 aardbeien voor de garnering, hou apart. Snij de resterende aardbeien fijn.
    3. Klop roomkaas, citroensap en 100 gr suiker samen in een kom met een elektrische mixer op medium snelheid tot een glad mengsel. Schep de stijfgeslagen slagroom erdoor en de stukjes aardbei.
    4. Verdeel het mengsel over de 6 potjes. Garneer elk potje met 2 halve aardbeien en doe de deksels erop. Zet minstens 2 uur in de koelkast en bewaar maximaal 3 dagen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren