Indiase pindacurry

    Indiase pindacurry

    42keer bewaard
    45min


    98 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijke, autentieke schotel die geschikt is voor mensen met uiteenlopende smaken. De combinatie van ingredienten is misschien ongewoon, maar zelfs mensen met die niet gauw iets nieuws proberen zullen dit lekker vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 375g ongekookte bruine rijst
    • 1.4L water
    • 1 eetl olijfolie
    • 1 grote ui, gehakt
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 3 eetl geraspte gemberwortel
    • 2 (400g) blik gehakte tomaten
    • 1/8 theel cayennepeper
    • 275g pindakaas met stukjes noot

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de rijst en water in een grote pan over matig laag vuur en breng aan de kook. Dek af en zet het vuur laag. Kook zachtjes door tot de rijst gaar is en het water is geabsorbeerd, ongeveer 30 minuten.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan over matig laag vuur. Voeg de ui toe en bak de ui onder voortdurend roeren aan totdat hij zacht en goudkleurig is. Voeg de knoflook en gember toe en bak tot het gaat geuren, ongeveer 5 minuten. Roer de tomaten erdoor en breng op smaak met cayennepeper. Zet het vuur op matig en kook zachtjes. Roer de pindakaas erdoor en verwarm het. Het mengsel zal indikken. Serveer de rijst erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    CindyteRiele
    1

    vond het erg lekker alleen zou ik er de volgende keer kipfilet erbij doen en mischien wat roerbakgroente. - 06 okt 2015

    HenrietteIM
    0

    Met extra groenten en kipfilet een heerlijk geurige maaltijd. Ik ga deze maaltijd zeker vaker maken. - 19 mrt 2016

    RubenvanWouwe
    0

    Was erg lekker. ik zelf zou erg nog wat ECHTE toko sambal(badjak) er bij doen. - 07 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren