Mascarpone maakt dit recept voor mac-n-cheese extra romig en de toevoeging van aardappelzetmeel zorgt ervoor dat de saus dik wordt, zonder bloem te gebruiken.
Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook. Kook de pasta hierin in ongeveer 7 minuten beetgaar. Giet af maar vang een kopje kookvocht op.
Smelt de boter in een pan op medium vuur; bak hierin de ui glazig, in ongeveer 3 minuten. Roer aardappelzetmeel door de uien tot het is opgelost, na ongeveer 1 minuut. Schenk nu de melk er voorzichtig bij en blijf roeren. Breng de saus zachtjes aan de kook en haal dan van het vuur.
Roer de geraspte kaas, mascarpone en hot sauce erdoor tot je een gladde saus krijgt en voeg wat van het kookvocht toe om de saus eventueel wat te verdunnen. De kaassaus moet enigszins dik zijn.
Meng de kaassaus met de pasta en dien direct op, of doe het mengsel in een ovenschotel, bestrooi met wat paneermeel en extra kaas en zet even in de oven om een korstje te krijgen.