Triple chocolate cheesecake - 3 chocolade lagen cheesecake

    Triple chocolate cheesecake - 3 chocolade lagen cheesecake

    1keer bewaard
    7uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekkerste chocolade cheesecake tot nu toe. Met 4 verschillende lagen ziet hij er ook nog eens prachtig uit.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • 2 rollen oreo koekjes (154 gr per rol)
    • 110 gr ongezouten roomboter
    • 450 gr roomkaas
    • 1 theelepel vanille aroma
    • 4 eieren
    • 250 gr crème fraiche
    • 100 gr pure chocolade
    • 100 gr melk chocolade
    • 100 gr witte chocolade
    • Evt. garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 6uur afkoelen  ›  Klaar in:7uur15min 

    1. Vet een ronde bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier (ik gebruikte een 26 cm ø vorm). Verwarm de oven voor op 150°C voor een elektrische oven en 140°C voor een heteluchtoven.
    2. Verkruimel de oreos in een keukenmachine of stamp fijn in een kom. Smelt de boter en vermeng met de koekkruimels. Verdeel de koekkruimels met boter over de bodem en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.
    3. Doe de roomkaas in de keukenmachine en mix 10 minuten. Voeg dan het vanille extract toe, en 1 voor 1 de eieren (zorg dat ze goed opgenomen zijn voordat je de volgende toevoegt). Voeg daarna de crème fraiche toe.
    4. Verdeel de roomkaas mix gelijkmatig over 3 kommen. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron in 3 verschillende kommen. Spatel de chocolade voorzichtig door het roomkaas mengsel.
    5. Haal de taartbodem uit de koelkast, en begin met de laag pure chocolade. Spatel deze glad, en sla de bodem een paar keer op het aanrecht om eventuele luchtbellen eruit te kloppen. Vervolgens spatel je voorzichtig de laag melkchocolade er op. Hier moet je voorzichtig mee zijn, zodat de lagen niet mengen. Vervolgens doe je het zelfde met de laag witte chocolade.
    6. Zet de cheesecake in de voorverwarmde oven, en bak in 50-55 minuten gaar. De randen moeten stevig zijn, de binnenkant nog een beetje wiebelig.
    7. Wanneer de cheesecake klaar is, zet de oven uit en op een kier. Laat zo staan voor minimaal 1 uur. Daarna nog 1 uur buiten de oven afkoelen, en vervolgens minimaal 4 uur in de koelkast. Het lekkerste is om deze cheesecake een dag van te voren te maken. Maak de cheesecake los uit de vorm en decoreer naar wens, of laat hem zoals ie is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren