Aardbeien-kaastaart met meringue

    Aardbeien-kaastaart met meringue

    1keer bewaard
    4uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze aardbei-kaastaart is mijn absolute favoriet! Het is gemaakt van een biscuit met havermout, gevuld met een kwark-mascarpone vulling en bedekt met een knapperige meringue.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Biscuit
    • 125 gr boter op kamertemperatuur
    • 125 gr suiker
    • 2 eetlepels vanillesuiker
    • 4 eidooiers
    • 100 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 50 gr havermout
    • 6 eetlepel melk
    • Meringue
    • 4 eiwitten
    • 150 gr suiker
    • Vulling
    • 500 gr aardbeien
    • 6 eetlepels melk
    • 2 gelatineblaadjes, geweekt in koud water
    • 250 gr mascarpone
    • 500 gr kwark (platte kaas)
    • 70 gr poedersuiker
    • 2 eetlepels vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Extra tijd: 2uur afkoelen  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Neem een 20 x 30 cm bakvorm en bedek met bakpapier.
    2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker. Voeg eidooiers één voor één toe. Zeef daarna de bloem en het bakpoeder. Voeg de havervlokken en melk toe, roer alles samen. Giet de helft van het beslag in de bakvorm, plaats in de oven en bak 30 minuten. Haal de cake uit de vorm en laat afkoelen.
    3. Bedek dezelfde vorm opnieuw met bakpapier, giet de rest van het beslag erin en bak 15 minuten. Klop ondertussen de eiwitten met suiker stijf. Verwijder de vorm uit de oven en bedek onmiddellijk met de meringue, plaats opnieuw in de oven gedurende 15 minuten. Verlaag dan de temperatuur tot 100°C en bak 50 minuten. Laat afkoelen.
    4. Was de aardbeien, verwijder de steeltjes en snijd ze in kwartjes. Breng de melk aan de kook in een pannetje. Knijp al het water uit de gelatine, voeg toe aan de kokende melk en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Doe de mascarpone en de kwark in kom, voeg de suiker en de gelatine toe en roer alles onder elkaar. Aan het einde voeg je de aardbeien toe.
    5. Plaats de eerste cake op de bodem van de vorm, vul met de aardbei-kaasmengsel en bedek met de taart met meringue. Laat een uurtje rusten in de koelkast. Smakelijk!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://nl.servingdumplings.com/

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren