Indiase Reshmi kip kebabs

    Indiase Reshmi kip kebabs

    8keer bewaard
    1uur


    30 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditioneel Mughlai gerecht uit India. Zogenoemd naar het sappig vlees doordat het lange tijd gemarineerd wordt voordat het op de barbecue gaat. Traditioneel wordt kip, rundvlees of lam gebruikt, maar garnalen of St Jacobsschelpen kunnen ook.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 amandelen
    • 6 groene chilis, ontzaad, gehakt
    • 8 teentjes knoflook
    • 2.5cm gember wortel, geschild
    • handvol gehakte verse koriander
    • zout naar smaak
    • 1 citroen, geperst
    • 100ml volle room
    • 1kg kipfilets, ontveld, ontbot en in blokjes
    • spiezen
    • 30g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Doe de amandelen in een kleine kom en zet ze onder water. Laat 15 tot 20 minuten weken; giet af. Plaats de amandelen, chilis, knoflook, gember en koriander in een foodprocessor; pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met zout en roer het citroensap erdoor. Roer de room erdoor.
    2. Giet het mengsel in een grote kom (niet van metaal). Plaats de kip in de kom en wentel volledig door het mengsel. Dek af en marineer 24 uur in koelkast.
    3. Verwarm de barbecue voor tot heel heet en vet een rooster licht in. Neem het vlees uit de marinade en rijghet aan de spiezen.
    4. Bestrijk het vlees met boter en leg de spiezen op de hete grill. Kook de kip zachtjes tot het helemaal gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren