Vegan chocolade ijs

    Vegan chocolade ijs

    Foto recept: Vegan chocolade ijs
    2

    Vegan chocolade ijs

    (1)
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Chocoladeijs gemaakt van het water in een blikje kikkererwten, hoe gek klinkt dat? Het is toch mogelijk en ontzettend lekker, romig en luchtig! En nog veganistisch ook.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr pure chocola, in stukjes
    • 295 ml aquafaba (vocht van een blikje kikkererwten)
    • ½ theelepel xanthaangom
    • 65 gr poedersuiker
    • 2 theelepels vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom op een pan met licht kokend water). Roer steeds goed door met een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen. Laat iets afkoelen, ongeveer 10 minuten.
    2. Schenk aquafaba in de kom van een standmixer en mix op hoog vermogen tot het luchtig is en in volume is ver-vier-voudigd, in ongeveer 1 minuut. Voeg xanthaangom toe en klop nog eens 30 sec. Voeg poedersuiker en vanillesuiker toe; blijf kloppen tot het schuim stevig is en glanzens, in ongeveer 2 minuten.
    3. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door het schuimmengsel tot het goed gemengd is. Schep in een bakje met deksel.
    4. Zet het bakje minstens 8 uur in de vriezer, tot het stevig is. Je hoeft het niet te roeren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren