Vegan chocolade ijs

    Vegan chocolade ijs

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Chocoladeijs gemaakt van het water in een blikje kikkererwten, hoe gek klinkt dat? Het is toch mogelijk en ontzettend lekker, romig en luchtig! En nog veganistisch ook.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr pure chocola, in stukjes
    • 295 ml aquafaba (vocht van een blikje kikkererwten)
    • ½ theelepel xanthaangom
    • 65 gr poedersuiker
    • 2 theelepels vanillesuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de chocolade au bain marie (in een kom op een pan met licht kokend water). Roer steeds goed door met een siliconen spatel om aanbranden te voorkomen. Laat iets afkoelen, ongeveer 10 minuten.
    2. Schenk aquafaba in de kom van een standmixer en mix op hoog vermogen tot het luchtig is en in volume is ver-vier-voudigd, in ongeveer 1 minuut. Voeg xanthaangom toe en klop nog eens 30 sec. Voeg poedersuiker en vanillesuiker toe; blijf kloppen tot het schuim stevig is en glanzens, in ongeveer 2 minuten.
    3. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door het schuimmengsel tot het goed gemengd is. Schep in een bakje met deksel.
    4. Zet het bakje minstens 8 uur in de vriezer, tot het stevig is. Je hoeft het niet te roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren