Plaatkoek met pindakaas en chocolade (glutenvrij)

    Plaatkoek met pindakaas en chocolade (glutenvrij)

    1keer bewaard
    55min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke smeuïge plaatkoek, gemaakt met pindakaas, chocola, noten en kokos. Ontzettend lekker, probeer het maar!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 400 gr suiker
    • 2 grote eieren
    • 500 gr pindakaas
    • Bovenlaag
    • 125 gr chocolate chips
    • 125 gr extra pure chocolade, in stukjes
    • 50 gr gehakte pecannoten
    • 50 gr gehakte amandelen
    • 75 gr geraspte kokos
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk met suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een glazen ovenschaal van 23x33cm met bakpapier.
    2. Meng suiker en eieren samen in een kom tot een glad geheel. Roer pindakaas erdoor tot het goed is gemengd. Schenk het mengsel in de ovenschaal.
    3. Bak 8 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem halfgaar is.
    4. Leg nu chocolate chips, pure chocolade, pecannoten, amandelen en kokos in lagen bovenop de bodem. Schenk voorzichtig de gecondenseerde melk er gelijkmatig overheen.
    5. Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de kokos licht gebruind is.
    6. Laat helemaal afkoelen voordat je de koek uit de schaal haalt. Snij in vierkantjes met een scherp mes.

    Tip

    In plaats van chocolate chips kun je ook een gewone chocoladereep in stukjes hakken. Gebruik allen pure chocolade, of een mix van melk en puur, probeer het uit! Zorg er wel voor dat alle ingrediënten die je gebruikt 100% glutenvrij zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren