Algerijnse Harira

    (2)
    1 uur 45 minuten

    Harira (of hrira) is een gerecht dat traditioneel wordt gegeten om het vasten te verbreken tijdens de Ramadan. Het is een romige soep met vlees en groenten en wordt geserveerd met borek, dadels en schijfjes citroen.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr lamsvlees
    • 1 ui, fijngeraspt
    • 3 rijpe tomaten, gepeld en in blokjes
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 bosje koriander, fijngehakt
    • 1 klein bosje munt, fijngehakt
    • 1 klein bosje selderie, fijngehakt
    • 1 theelepel saffraan
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 theelepel gember
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel zwarte peper
    • Zout
    • 2 liter warm water
    • 1 wortel, gewassen en geschild
    • 1 courgette, gewassen en geschild
    • 1 aardappel, gewassen en geschild
    • 1 handvol kikkererwten, een nacht geweekt en voorgekookt (of gebruik kikkererwten uit blik)
    • 3 eetlepels bloem
    • 1 glas water
    • sap van een halve citroen
    • citroenschijfjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Doe vlees, ui, tomaten en olie in een pan
    2. Voeg de kruiden (koriander, munt en selderie) en dan de specerijen en zout toe. Roerbak 20 minuten op laag vuur.
    3. Bedek met water, voeg de groenten toe en laat 30 minuten zachtjes koken.
    4. Check of het vlees gaar is. Haal het vlees uit de pan en pureer de rest van de ingrediënten met een staafmixer.
    5. Doe het vlees weer in de soep en voeg ook de kikkererwten toe.
    6. Laat nog 10 minuten op het vuur staan tot de kikkererwten verwarmd zijn.
    7. Los de bloem op in een glas water.
    8. Voeg bloem en citroensap toe aan de pan en blijf roeren en verwarmen op laag vuur tot de soep romig wordt. Serveer heet met schijfjes citroen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties