Harira zonder vlees: Marokkaanse tomatensoep

    Harira zonder vlees: Marokkaanse tomatensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Deze harira wordt normaal gesproken met vlees gemaakt. Mijn oma heeft dit recept van haar Marokkaanse buurvrouw en heeft het naar eigen smaak aangepast.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 150 gr kikkererwten, een nacht voorgeweekt
    • 1 kilo rijpe tomaten, gepeld en fijngehakt
    • 1 groot bosje koriander, fijngehakt
    • 1 middelgroot bosje selderijblaadjes, fijngehakt
    • 1 afgeronde eetlepel tomatenpuree
    • Zout en versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel gember
    • 2 liter heet water
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 glas warm water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng ui, kikkererwten, tomaten, deel van de koriander, selderij, tomatenpuree, peper en specerijen in een pan. Voeg 2 liter heet water toe en kook 30 minuten.
    2. Los de bloem op in een glas water, voeg toe aan de soep en roer door. Roer krachtig door zodat je geen klontjes krijgt. Laat de soep 5 minuten indikken.
    3. Bestrooi met de resterende koriander en serveer de harira heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren