Indiase zoete roti

    Indiase zoete roti

    5keer bewaard
    40min


    81 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is een oude familie favoriet. Een krokant en zoet platbrood, gebakken in een platte pan. Iedereen in mijn familie houdt ervan!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250g bloem
    • ¼ theel zout
    • 150ml water
    • 50g suiker
    • 1 eetl koolzaadolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Roer de bloem, zout en water samen in een grote kom tot een zacht deeg. Draai het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed even. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van een golfval en dek af met een vochtige doek of keukenfolie.
    2. Pak een bal deeg en rol het uit tot het heel dun is - pas op dat het niet scheurt! Bestrooi licht met suiker. Vouw het in een klein vierkant en rol het opnieuw heel dun uit.
    3. Verhit een licht ingevette bakpan over matig vuur. Plaats het uitgerolde deeg in de pan en bak 30 seconden tot 1 minuut per kant tot het goudkleurig is. Dien onmiddelijk op. Herhaal met alle deegballen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren