Courgetti carbonara

    Courgetti carbonara

    2keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een twist op de traditionele carbonara door courgette te gebruiken in plaats van spaghetti en de room weg te laten voor een glutenvrije, koolhydraatarme, proteïnerijke versie van het gerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 eieren
    • 1 eidooier
    • 160 gr geraspte Pecorino kaas, of naar smaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 60 gr pancetta, in blokjes, of naar smaak
    • 1 extra grote courgette, in slierten gesneden met een spiralizer
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 theelepels gemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Klop de eieren en de eidooier los in een kom. Voeg Pecorino kaas toe en meng goed door.
    2. Verhit olijfolie in een grote wok of koekenpan op medium vuur. Roerbak de pancetta tot het gaar is maar nog niet knapperig, in ongeveer 2-3 minuten. Voeg de courgetti toe; roerbak tot de courgette warm is maar nog niet zacht en de pancetta enigszins knapperig is, in 3-5 minuten. Haal de wok van het vuur.
    3. Schenk het eimengsel over de courgetti en roer tot alles goed bedekt is. Bestrooi de courgetti met de Parmezaanse kaas en zwarte peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren