Kurkuma cake met sinaasappel

    Kurkuma cake met sinaasappel

    9keer bewaard
    1uur


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb gelezen dat kurkuma de nieuwe superfood is en wilde eens proberen om een cake met kurkuma te maken. Deze cake wordt gebakken met yoghurt en olie in plaats van boter en de combinatie met kurkuma en sinaasappel is heerlijk. Dit is een supereenvoudige cake om te maken, ook niet geheel onbelangrijk!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ronde cake

    • 375 gr Griekse of Turkse yoghurt
    • 150 ml zonnebloemolie of olijfolie
    • 200 gr suiker
    • 3 eieren
    • rasp van 1 sinaasappel
    • sap van 1/2 sinaasappel
    • 2 theelepels gemalen kurkuma
    • 1 theelepel vanille extract
    • 320 gr zelfrijzend bakmeel (of 310 gr bloem + 2 theelepels bakpoeder + 1 theelepel baksoda + snufje zout)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde cakevorm of springvorm in van 23 cm en bestuif met bloem.
    2. Meng yoghurt, olie, suiker, eieren, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, kurkuma en vanille. Klop goed door met een elektrische mixer. Voeg zelfrijzend bakmeel toe en mix tot het net gemengd is. Schenk in de springvorm.
    3. Bak de cake ongeveer 60-70 minuten in de voorverwarmde oven, tot een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm en stort de cake dan om verder af te laten koelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Recept is prima alleen die hoeveelheid suiker, pfff dat moet toch anders kunnen door bijv. kokosbloesemsuiker of honing. - 21 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren