Kipfilet met rozemarijn van de barbecue

    Kipfilet met rozemarijn van de barbecue

    1keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige gerecht voor kipfilet is heerlijk voor in de zomer en ontzettend lekker van smaak! Kipfilet wordt gemarineerd in citroensap, olijfolie, mosterd, knoflook en verse rozemarijn. Perfect voor de barbecue!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels fijngesneden verse rozemarijn
    • 1 1/2 eetlepel Dijonmosterd
    • 1 1/2 eetlepel citroensap
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1/8 theelepel zout, of naar smaak
    • 4 kipfilets

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de barbecue voor en vet de grill in met olie.
    2. Klop knoflook, olijfolie, rozemarijn, mosterd, citroensap, zwarte peper en zout samen in een kom.
    3. Leg de kipfilets in een afsluitbare plastic zak. Schenk de knoflookmarinade over de kip in de zak, maar bewaar een paar eetlepels van de marinade. Sluit de zak af en 'masseer' de marinade in de kip. Laat 30 minuten op kamertemperatuur staan.
    4. Leg de kip op de voorverwarmde grill van de barbecue en gril 4 minuten. Draai de kip om, bestrijk met de apart gehouden marinade en gril nog 5 minuten, tot de kip gaar is. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 minuten staan voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren