Gehaktspiesjes met citroengras

    Gehaktspiesjes met citroengras

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Spiesjes van gehaktballetjes, op smaak gebracht met citroengras, een heerlijke Aziatische smaakcombinatie. Zeer geschikt om te bereiden op de barbecue, maar als het weer niet meezit, kun je de spiesjes ook gewoon onder de grill, in de oven klaarmaken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 35 gr citroengras, grof gehakt
    • 1 ui, grof gehakt
    • 2 teentjes knoflook
    • 680 gr rundergehakt
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 theelepel suiker
    • 1 eetlepel maizena
    • 1 eetlepel oestersaus
    • 1 theelepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de barbecue voor en vet de grill in met olie.
    2. Doe citroengras, ui en knoflook in een blender of keukenmachine. Dek af en pureer/pulseer tot het zeer fijngesneden is, ongeveer 10 sec. Schraap het citroengrasmengsel in een kom en meng gehakt, zout, peper, suiker, maizena, oestersaus en sesamolie erdoor.
    3. Vorm 12 balletjes van het gehakt. Rijg deze aan sateprikkers/spiezen.
    4. Gril ze op de barbecue tot ze gaar zijn, ongeveer 7 minuten per kant. Een vleesthermometer in het midden van het vlees gestoken moet 70°C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren