Glutenvrij maisbrood

    Glutenvrij maisbrood

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een recept voor luchtig, glutenvrij, melkvrij maisbrood. Maisbrood is luchtig, maar kruimelt enigszins. Als je het 5-10 minuten laat afkoelen voor serveren, kruimelt het iets minder. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eieren, losgeklopt
    • 350 ml lauw water
    • 60 ml plantaardige olie
    • 200 gr fijn maismeel (polenta)
    • 140 gr gierstmeel
    • 160 gr rijstmeel
    • 50 gr suiker
    • 1 eetlepels glutenvrij bakpoeder
    • 1 theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een vierkante bakvorm van 23 cm in.
    2. Klop de eieren, water en olie met een garde samen in een kom; zet apart. Meng maismeel, gierstmeel, rijstmeel, suiker, bakpoeder en zout in een andere kom en maak een kuiltje in het midden. Schenk het eimengsel in het kuiltje en roer tot het net gemengd is. Schep in de ingevette bakvorm.
    3. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin. De bovenkant moet licht terugveren als je er op drukt.

    Tip

    Voeg optioneel 1 theelepel xanthaangom toe en voor een extra zoete smaak een lepel honing.

    Video

    Glutenvrij maisbrood
    Glutenvrij maisbrood

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren