Makrout met dadels

    Makrout met dadels

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur51min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een authentiek recept voor Makrout (of Makroud), een typisch Algerijns zoet gebak gemaakt met oranjebloesemwater, dadels en honing.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 makrout

    • 1 kilo griesmeel (medium)
    • 1 kopje plantaardige olie
    • 200 gr gedroogde dadels, zonder pit
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • rasp van 1 sinaasappel
    • 6 eieren
    • 1 theelepel oranjebloesemwater
    • snufje zout
    • Olie om in te frituren
    • 250 gr honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 6min  ›  Extra tijd: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur51min 

    1. Verwarm griesemeel in een koekenpan zonder olie tot het licht goudkleurig is. Doe in een kom en voeg 1 kopje koude plantaardige olie toe. Meng goed door en laat 1 uur op kamertemperatuur staan.
    2. Pureer de dadels in een keukenmachine met 1 eetlepel plantaardige olie en de sinaasappelrasp.
    3. Meng griesmeel, eieren, oranjebloesemwater en zout en kneed door. Rol het deeg uit in twee strips van 40 cm lang bij 6 cm breed en 2 cm dik. Maak in de lengte van de strip een groef in het midden. Vul de groef met het dadelmengsel en leg de andere strip deeg erover, druk de randjes goed aan. Snij nu de strip diagonaal in diamantvormige stukjes.
    4. Frituur de Makrout kort in hete olie (in een frituurpan). Zodra ze goudkleurig aan beide kanten zijn, haal je ze uit het vet, laat uitlekken en leg dan 15 minuten in de honing. Laat uitlekken en leg op een schaal om te serveren.

    Variatie:

    Je kunt ook 300 gr amandelspijs gebruiken in plaats van de dadels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren