Glutenvrij witbrood

    Glutenvrij witbrood

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ben je op zoek naar een glutenvrij brood dat zo makkelijk is dat je het heel goed elke dag kunt maken? Dit is het makkelijkste en lekkerste recept, je hoeft niet te kneden en het is in 45 minuten gebakken. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 glutenvrij brood

    • 210 ml warm water
    • 2 theelepels gedroogde gist
    • 3 eetlepels zonnebloemolie (of elke andere plantaardige olie)
    • 1 eetlepel appelcider azijn
    • 1 ei
    • 1 eiwit
    • 280 gr glutenvrij meel
    • 2 theelepels xanthaangom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Los het gist op in warm water. Laat staan tot het gaat schuimen, in 10 minuten. Voeg olie, azijn, ei en eiwit toe.
    2. Doe glutenvrij meel met xanthaangom in de kom van een stand mixer. Mix op lage snelheid en voeg geleidelijk de natte ingrediënten toe. Zodra je alles hebt toegevoegd kun je op medium snelheid mixen tot je een glad deegbeslag hebt.
    3. Vet een broodvorm in (inhoud 900 gr / 21x11 cm). Schep het deeg in de vorm en strijk glad met een spatel. Dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
    4. Verwarm de oven voor op 190°C.
    5. Bak het brood 45 minuten op het middelste rek in de voorverwarmde oven. Haal het brood uit de vorm, bedek met een theedoek en laat afkoelen.

    Video

    Glutenvrij witbrood
    Glutenvrij witbrood

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren