Glutenvrije quiche met spek en courgette

    Glutenvrije quiche met spek en courgette

    2keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudige maar ontzettend lekkere quiche met een zelfgemaakte glutenvrije bodem. Gevuld met spek, courgette en kaas: ronduit verrukkelijk!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 quiche

    • Voor de bodem
    • 270 gr glutenvrij meel
    • ½ theelepel zout
    • 2 theelepels xanthaangom
    • 115 gr koude boter, in blokjes
    • 1 ei
    • 160 ml koud water
    • Voor de vulling
    • 1 eetlepel Dijonmosterd
    • 200 gr spek of pancetta, in blokjes
    • 2 eieren
    • 100 ml slagroom
    • 200 gr geraspte kaas
    • Zout en peper naar smaak
    • Snufje gemalen nootmuskaat
    • 2 courgettes, in dunne plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

      Voor de bodem:

    1. Meng bloem, xanthaangom en zout. Roer goed door. Voeg boter toe en meng met een deegmenger of vork tot het op broodkruimels lijkt. Roer met een lepel het ei erdoor. Voeg dan theelepel voor theelepel water toe en meng met een lepel. Zodra het deeg vochtig genoeg is, kneed het dan stevig door en vorm tot een bal.
    2. Bestrooi een vel bakpapier met glutenvrij meel. Leg de deegbal erop en leg daaroverheen weer een vel bakpapier. Druk aan tot je een platte cirkel hebt. Leg 30 minuten in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 23cm in.
    4. Haal het deeg uit de koelkast en laat 10-15 minuten op kamertemperatuur staan; zo kun je het beter rollen. Haal het bovenste vel bakpapier weg. Bestrooi licht met glutenvrij meel, indien nodig. Rol uit tot een dikte van 5 mm.
    5. Draai het deeg om in de taartvorm en druk aan zodat de bodem en rand gelijkmatig bedekt is. Snij overtollig deeg weg. Bedek met bakpapier en vul met droge bonen of rijst.
    6. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen, bestrijk dan de bodem met Dijonmosterd.
    7. Voor de vulling:

    8. Bak het spek in een koekenpan knapperig uit. Haal uit de pan en zet opzij.
    9. Klop de eieren met de slagroom los in een kom. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
    10. Verdeel de helft van de courgette in een laag over de bodem, daarover de helft van het spek en dehelft van de kaas. Herhaal deze lagen en schenk dan het eimengsel erover.
    11. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de quiche stevig is en goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren