Batata bel Fliyou - aardappels met munt

    Batata bel Fliyou - aardappels met munt

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Batata bel Fliyou is een snel en makkelijk te maken aardappelgerecht. Traditioneel gemaakt met polei, maar dit wordt in Nederland niet gegeten (het is een sierplant en bevat pulegoon - niet goed voor de gezondheid) en wordt in dit recept vervangen door munt. De smaak is dan ook iets anders dan het origineel, maar minstens zo lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 bosje munt
    • 5 teentjes knoflook, gepeld
    • 1 theelepel peper
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • Zout naar smaak
    • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes
    • ½ glas water
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • ½ liter water
    • 1 kilo aardappels, geschild en in blokjes.

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Pluk de muntblaadjes, was ze en snij ze fijn.
    2. Pureer in een vijzel de knoflook met de peper, paprikapoeder, zout en chilipeper. Verdun met ½ glas water. Using a pestle, mash the garlic with the pepper, paprika, salt and the chilli. Dilute with ½ glass of water. Doe het kruidenmengsel in een pan met de olie en roerbak een paar minuten op laag vuur.
    3. Voeg een halve liter water toe aan de pan en voeg de aardappels en munt toe.
    4. Dek af en laat zachtjes koken op laag vuur, ongeveer 25 minuten, tot de aardappels gaar zijn en de saus ingekookt. Afhankelijk van de aardappels die je gebruikt moet je wellicht de deksel half op de pan zetten om wat overtollig water te laten verdampen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren