Harira voor 6 tot 8 personen

    Harira voor 6 tot 8 personen

    1keer bewaard
    2uur5min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een verrassend lekkere soep, rijk gevuld. Afkomstig van de Arabische Bedouine.

    RenateWit Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 - 8 personen

    • 2 1/2 liter kippenbouillon
    • 100 gram lichtbruine (of groenige) linzen (spoelen en weken)
    • 4 tomaten, of 1 eetlepel tomatenpuree
    • 2 uien
    • 3 stengels bleekselderij
    • 1 citroen
    • 400 gr lamsbout of rundvlees
    • 2 eetlepels olie
    • 1 eetlepel kaneel
    • beetje saffraan of kurkuma
    • 200 gr gare kikkererwten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 35min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. De voorbereiding duurt ongeveer 35 minuten. Als je gedroogde linzen gebruikt hou er dan rekening mee dat die wel een uur of 2 in het water moeten wellen. Afhankelijk van het vlees is de bereidingstijd rond de 1 1/2 uur.
    2. De tomaten in vieren snijden, pitjes verwijderen en de rest in kleine stukjes snijden. Uitjes snipperen. Selderij wassen en in kleine plakjes snijden. De citroenschil raspen.
    3. Snijd het vlees in kleine blokjes en bak het in de olie, bak daarna de uien en de bleekselderij 2 tot 3 minuutjes mee, blijven roeren. Voeg dan de tomaten (of de puree) kaneel en de citroenrasp erbij.
    4. Voeg dit mengsel bij de kokende bouillon, voeg ook de saffraan (kurkuma) en de linzen toe, laat dit een uurtje pruttelen met de deksel op een kiertje.
    5. 10 minuten voor het opdienen de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten erbij.
    6. Om de soep wat dikker te maken kan er een papje van maizena aan toegevoegd worden (50 gr maizena op 4 eetlepels koud water) Zo hoort de soep eigenlijk wel gegeten te worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren