Fasoulia sperziebonen met tomatensaus

    Fasoulia sperziebonen met tomatensaus

    1keer bewaard
    40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een stoofgerecht uit de keuken van mijn schoonmoeder, en een beetje van mezelf. Een goed gerecht om van te voren te maken.

    RenateWit Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • +- 500 gram sperziebonen
    • 400 gram rund- of kalfsvlees
    • 5 tenen knoflook
    • pakje tomatensaus
    • olie
    • 2 bouillonblokjes
    • peper, zout
    • gedroogde koriander
    • 2 tomaten
    • 1 grote ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij het vlees klein, ontvel de tomaten en snij deze in blokjes. de knoflook in dunne plakjes snijden en hak de ui in een beetje grove stukken.
    2. Olie in de pan en de blokjes vlees braden (zie voetnoot), bak of sudder het vlees tot het gaar is.
    3. Bak de stukjes ui zacht in de olie met zout en voeg de plakjes knoflook toe, 2 minuutjes al roerend mee laten bakken op niet te hoog vuur.
    4. Voeg dan het vlees, koriander, tomaten en peper naar smaak toe en dit prutje 10 minuten op laag vuur laten staan. dan het pakje tomatensaus erbij en de bouillon blokjes verkruimelen. eventueel nog wat zout toevoegen.
    5. Deksel erop en als het kookt de sperziebonen toevoegen. maak de saus dunner naar eigen wens met wat water.
    6. Heerlijk met witte rijst, eet smakelijk :)

    Bereiding van het vlees

    Kip: kort om en om bakken. Lamsvlees: aanbraden en een half uurtje laten garen, Riblappen: ongeveer 1 1/2 uur gaar sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren