Hummus bijgerecht

    Hummus bijgerecht

    3keer bewaard
    15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Wij eten het bij het Arabisch ontbijt samen met yoghurt, olijven, za'ater, vis en natuurlijk het platte brood. Je kunt het natuurlijk ook gewoon in de supermarkt kopen maar wat is er leuker dan lekker pure producten op tafel te zetten.

    RenateWit Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gram gare kikkererwten
    • 2 a 3 theelepels zout
    • 2 grote tenen knoflook
    • 4 citroenen
    • 7 eetlepels tahin

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Schil de knoflook en pers de citroenen. Laat de kikkererwten uitlekken maar vang het vocht op. Hou een paar kikkererwten apart.
    2. Meng de kikkererwten met zout en knoflook samen met de tahin en citroensap in de blender.
    3. Maak het mengsel dunner met het overgebleven vocht van de kikkererwten. de Hummus moet niet te dun zijn, maak het stevig genoeg zodat het niet van het schoteltje af glijd.
    4. Presenteer op een plat bord, decoreer met wat overgebleven kikkererwtjes en paprika, laat als laatst een beetje olie langs het randje lopen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren