Italiaans ambachtelijk kruidenbrood

    Italiaans ambachtelijk kruidenbrood

    9keer bewaard
    1uur5min


    360 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk kruidenbrood, nog smakelijker gemaakt door Pecorinokaas. Het deeg kan ook voor pizza gebruikt worden.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 15 gr droge gist
    • 450 ml warm water (45°C)
    • 2 eetlepels suiker
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 50 gr geraspte Pecorino Romano
    • 800 gr tarwebloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Vermeng de gist, warm water en suiker in een grote kom. Zet 5 minuten opzij, of tot het mengsel begint te schuimen.
    2. Roer de olijfolie, zout, kruiden, kaas en ongeveer de helft van de bloem in het gistmengsel. Voeg geleidelijk de rest van de bloem toe. Het is een stevig deeg.
    3. Kneed het deeg 5 tot 10 minuten, tot het glad en rubberig is. Plaats in een ingeoliede kom en wentel om. Dek af met een vochtige doek. Laat een uur rijzen, of tot het deeg in volume verdubbeld is.
    4. Sla de lucht uit het deeg en vorm er twee broden van. Plaats de broden op een ingevette bakplaat. Laat weer rijzen tot het in volume verdubbeld is, ongeveer 30 minuten.
    5. Bak 35 minuten op 180°C. Neem de broden uit de vorm en laat ze minstens 15 minuten afkoelen op een rooster voor ze aan te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren