Vegan 'slagroom' van kokosmelk

    Vegan 'slagroom' van kokosmelk

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Koude kokosmelk, koude mixer en een koude mengkom zijn de enige trucs die je nodig hebt om veganistische slagroom te maken. Bewaar een of twee blikjes kokosmelk in je koelkast, zodat je dit altijd kunt maken. Experimenteer met toevoegingen zoals citrusrasp, matcha (groene thee) poeder, cacao, amandelextract, etc...!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blikje (400 gr) ongezoete kokosmelk
    • 2 eetlepels kristalsuiker, of naar smaak
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Zet het blikje kokosmelk minstens 8 uur of een nacht in de koelkast.
    2. Leg 1 uur vantevoren een metalen mengkom en de kloppers van een mixer in de koelkast of vriezer.
    3. Open voorzichtig het blikje kokosmelk. Als het goed gekoeld is zal de room zich hebben afgescheiden van de melk. Schep alleen de room voorzichtig uit het blikje in de koude mengkom. Bewaar de melk voor iets anders, bijvoorbeeld een smoothie.
    4. Klop de kokosroom met een elektrische mixer met koude kloppers op medium snelheid. Zet dan op de hoogste snelheid. Klop in ongeveer 7 tot 8 minuten stijf. Voeg suiker en vanille extract toe aan de kokosroom; klop nog 1 minuut door. Proef en voeg eventueel meer suiker toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren