Hummus met zoete aardappel

    Hummus met zoete aardappel

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een twist op het gewone recept voor hummes, namelijk gemaakt met zoete aardappel, kikkererwten en op smaak gebracht met komijn.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 zoete aardappels, geschild
    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
    • 3 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels tahini
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de zoete aardappel in een magnetronbestendige schaal en verwarm 15 minuten in de magnetron tot de zoete aardappel zacht is. Snij in blokjes.
    2. Pureer zoete aardappel, kikkererwten, citroensap, olijfolie, tahini, komijn, zout en peper samen in een keukenmachine tot een glad geheel.

    Tahini alternatief:

    Je kunt sesamolie gebruiken in plaats van tahini.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren