Pasta met courgette-kaassaus

    Pasta met courgette-kaassaus

    3keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Soms moet je de groenten verstoppen in een smakelijke saus om zo je kinderen toch wat gezonds te laten eten... Pasta met een saus van roomkaas en courgette, met hamblokjes. Lekker voor jong en oud.

    Lientje Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr penne pasta
    • olijfolie, om in te bakken
    • ½ grote, of 1 kleine ui, gesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 2 courgettes, in blokjes
    • flinke handvol diepvries doperwtjes (optioneel)
    • 150 ml water
    • 150 gr naturel roomkaas (light)
    • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • peper en zout, naar smaak
    • 150 gr ham, in blokjes
    • geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar bewaar wat van het vocht.
    2. Fruit de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan aan. Voeg de courgette toe en bak even mee. Voeg 150 ml water toe (en eventueel de doperwten) en breng aan de kook. Laat ongeveer 7 minuten zachtjes sudderen op laag vuur. Voeg de roomkaas toe en roer tot het goed gemengd is. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout. Roer de hamblokjes erdoor en verwarm nog even door.
    3. Meng de gekookte pasta door de saus en verdun eventueel met wat kookvocht. Serveer met geraspte kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren