Havermout-boekweit pannenkoeken

    Havermout-boekweit pannenkoeken

    1keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept is voor eenvoudige havermout-boekweit pannenkoeken, het recept is voor 4 personen. Ik vind ze zelf even lekker als gewone pannenkoeken en ze zijn ook nog eens gezonder. Je kunt er als ze klaar zijn vanzelfsprekend alles dat je lekker vind opdoen zoals: honing, stroop,.....

    Antwerpen, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gram havermeel
    • 300 gram volkoren-boekweitmeel
    • 3 eieren
    • 700 milliliter tot 1 liter melk (havermelk, sojamelk, gewone melk)
    • eventueel 1 of 2 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Gooi het havermeel, boekweitmeel, een beetje van de melk al, eieren en eventueel de suiker samen in een kom. (ik heb er 1 eetlepel suiker ingedaan maar zonder suiker is het ook lekker)
    2. Mix de ingrediënten en doe er ondertussen nog zoveel melk bij zodat het beslag niet te dik is. (ik heb havermelk gebruikt deze keer maar met andere melk moet het ook lukken)
    3. Laat het beslag 5 minuten staan (dit omdat het meestal nog iets dikker wordt)
    4. Mix het beslag als het een beetje dik is geworden weer en doe er nog een beetje melk bij als het niet dikker is geworden ga dan meteen verder naar stap 5.
    5. Doe een beetje olijfolie of boter in een koekenpan of meerdere tegelijk (als je meer pannenkoeken tegelijk wilt maken) en als de boter of olie sist kun je er beslag in doen. Bak de pannenkoeken in een paar minuten aan beide kanten (licht)bruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren