Italiaanse soep

    Italiaanse soep

    8keer bewaard
    1uur40min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Tjokvol met groenten en bonen. Deze soep wordt afgedekt met sneetjes chiabatta en geraspte Parmezaanse kaas en vervolgens nog 30 minuten in de oven gezet.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 4 teentjes knoflook, gehakt
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 wortel, gehakt
    • 1 laurierblad
    • handvol peterselie, gehakt
    • 1L kippenbouillon
    • 225ml water
    • 2 (400g) blik tomaten, gehakt
    • 1 theel gedroogde tijm
    • 200g kool, gesnipperd
    • 1 aardappel, geschild en in blokjes
    • 1 ½ (400g) blik cannellini bonen
    • zout en vers gemalen peper naar smaak
    • 6 sneetjes oude ciabatta
    • 4 eetl Parmezaaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan over matig vuur. Bak de uien, knoflook, selderij en wortel aan tot de ui zacht is.
    2. Roer het laurierblaadje, peterselie, kippenbouillon, water, tomaten, tijm, kool, aardappelen en bonen erdoor. Breng zachtjes aan de kook en stoof zo'n 40 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Verwarm een oven voor op 180 C / gasstand 4. Giet 1/3 van desoep over de bodem van een 4L ovenschotel. Verdeel het goed en leg er dan 3 plakken oud brood op. Giet hieroverheen weer 1/3 van de soep en leg er 3 plakken brood op en giet daaroverheen het laatste 1/3 deel van de soep.
    4. Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak 30 minuten, of tot de soep bubbelt en de kaas goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren