Courgette 'spaghetti' bolognese

    (21)

    Vervang pasta door courgette voor een koolhydraatarme variant van spaghetti bolognese! Erg eenvoudig om te maken en je hebt maar 1 pan nodig, dus minder afwas!


    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 450 gr rundergehakt
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 425 gr tomatensaus
    • 1 blikje (400 gr) hele gepelde tomaten
    • 1 eetlepel zout, of meer naar smaak
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1/2 theelepel uienpoeder
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel rode chilivlokken
    • 170 gr tomatenpuree
    • 3 courgettes, in dunne lange reepjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Roerbak het gehakt met zwarte peper rul en bruin, in 5-7 minuten; laat uitlekken en gooi het overtollige vet weg.
    2. Mix tomatensaus, tomaten, zout, basilicum, oregano, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm en rode chilivlokken door het gehakt; roerbak tot de saus goed warm is, in ongeveer 2 minuten. Roer de tomatenpuree door de saus.
    3. Meng de slierten courgette door de saus en roer goed door. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot de courgette gaar is.

    Courgetti

    Voor het beste resultaat gebruik je een spiralizer om dunne lange slierten van de courgette te snijden, zodat het op spaghetti lijkt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (21)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren