Basilicum cheesecake met aardbeienmousse

    Basilicum cheesecake met aardbeienmousse

    1keer bewaard
    10uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een onvergetelijke en unieke combinatie die er zowel onweerstaanbaar uit ziet als smaakt. Een inventieve zoete basilicum-cheesecake bedekt met een romige aardbeienmousse. Hier maak je indruk mee! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 (23 cm) cheesecake

    • Voor de bodem
    • 150 gr chocoladekoekjes
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • Voor de vulling
    • 250 ml slagroom
    • 1 klein bosje verse basilicum (ong. 15 gr)
    • 750 gr roomkaas
    • 150 gr suiker
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel maizena
    • 4 eieren
    • Voor de mousse
    • 8 gr gelatinepoeder
    • 40 mlo koud water
    • 200 gr aardbeien, schoongemaakt en kroontje verwijderd
    • 220 ml slagroom
    • 50 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 8uur  ›  Klaar in:10uur 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een springvorm van 23 cm met bakpapier.
    2. Voor de bodem: pureer de koekjes en boter in een keukenmachine tot een fijn mengsel. Doe dit in de springvorm en druk gelijkmatig aan op de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
    3. Voor de vulling: meng slagroom en basilicumblaadkes in een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Voeg de roomkaas, suiker, bloem, maizena en eieren toe. Pureer tot een glad mengsel en schenk dan over de afgekoelde bodem. Strijk glad met een spatel.
    4. Bak de cheesecake 1 uur in de voorverwarmde oven. Zet dan de oven uit en zet de ovendeur open. Laat de cheesecake helemaal afkoelen in de oven en zet dan 6 uur (tot een nacht) in de koelkast.
    5. Strooi de gelatine over het water en laat 3-5 minuten staan.
    6. Pureer de aardbeien in de keukenmachine fijn. Meng 1/3 van de aardbeienpuree met 50 gr suiker in een steelpan op medium vuur. Verwarm en roer tot de suiker is opgelost, haal dan van het vuur en roer de gelatine erdoor tot het goed gemengd is. Schep de rest van de aardbeienpuree erdoor en meng goed door.
    7. Klop de slagroom stijf. Schep het aardbeienmengsel er goed doorheen.
    8. Verwijder de rand van de springvorm en leg de afgekoelde cheesecake op een serveerschaal. Bestrijk de bovenkant en zijkanten van de taart met aardbeienmousse. Decoreer eventueel met wat aardbeien en basilicumblaadjes.
    9. Zet de taart 2-3 uur in de koelkast, tot de mousse stevig is.

    Video

    Basilicum cheesecake met aardbeienmousse
    Basilicum cheesecake met aardbeienmousse

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren