Slagroomsoesjes (glutenvrij)

    Slagroomsoesjes (glutenvrij)

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Makkelijk en heerlijk recept voor soesjes gevuld met slagroom!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 - 15 soesjes

    • 150 gr water
    • 65 gr boter
    • 75 gr glutenvrij meel
    • snufje zout
    • 1 theelepel glutenvrij bakpoeder
    • 3 eieren (medium)
    • 200 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe het water in een steelpan en voeg boter toe. Verwarm tot de boter is opgelost.
    2. Voeg meel, snufje zout en 1 theelepel bakpoeder toe en roer goed door met een houten pollepel tot je een samenhangend deeg krijgt. Verwarm dit 1 minuut op het vuur. Schep het deeg in een kom en laat 5 minuten afkoelen.
    3. Voeg de eieren een voor een toe en roer steeds goed door.
    4. Schep het beslag in een spuitzak (of plastic zak en knip een hoekje eraf). Spuit kleine rondjes of langwerpige strepen (voor eclairs) op een met bakpapier beklede bakplaat.
    5. Bak de soesjes in een voorverwarmde oven op 220°C in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin.
    6. Klop de slagroom stijf (eventueel met klop-fix). Vul een spuitzak met een lange dunne spuitmond met de slagroom. Prik een gaatje aan de onderkant van de soesjes (3 gaatjes in de eclairs) en vul via elk gaatje de soesjes met slagroom.

    Bekijk dit op mijn blog

    Bekijk mijn video op YouTube

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren