Aardbeiensoep

    (1)

    Een heerlijke zomerse verfrissende soep. Goed als een tussengerecht, of licht dessert na een feestelijke zomerse maaltijd. Serveer eventueel gegarneerd met in blokjes gesneden aardbeien, muntblaadjes en yoghurt.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 bakjes aardbeien, kroontje verwijderd
    • 120 ml naturel yoghurt
    • 60 ml versgeperst sinaasappelsap
    • 1/2 citroen, uitgeperst
    • 2 eetlepels suikersiroop, of naar smaak
    • 1/2 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng aardbeien, yoghurt, sinaasappelsap, citroensap, siroop en vanille extract in een blender; pureer tot een glad mengsel. Zet de soep 30 minuten in de koelkast tot het goed koud is.

    Tips

    Je kunt siroop met een smaakje toevoegen (tijm, lavendel, munt, sinaasappel) om er een interessante twist aan te geven. Je kunt de soep vegan maken door de yoghurt te vervangen door kokosmelk.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties