Kip kerrie met banaan en mandarijn

    Kip kerrie met banaan en mandarijn

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kip kerrie met kipfilet, champignons, banaan en mandarijn. Makkelijk maar smaakvol! Serveer met witte rijst.

    RenateWit Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 350 gram kipfilet, in blokjes
    • scheut olie
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • 2 theelepels sambal
    • 1/2 bakje champignons in plakjes
    • mespunt laos (of gemberpoeder)
    • zakje kerriesaus (van Knorr) :)
    • 3 rijpe bananen
    • 1 blikje mandarijnen, uitgelekt maar sap bewaard

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bak de kipblokjes in wat olie en bak in een andere pan de uien samen met de sambal tot ze glazig zijn. Bak de champignons 2 minuten mee en voeg de laos en gebakken kipblokjes toe. Roerbak zo'n 4 minuten.
    2. Bereid de kerriesaus zoals op het zakje beschreven staat. Voeg het toe aan de kip.
    3. Voeg de in plakjes gesneden banaan erbij en laat het op laag vuur 30 minuten pruttelen.
    4. Doe de mandarijntjes als laatste erbij en maak eventueel de saus wat dunner met het sap van de mandarijntjes.
    5. Serveer met witte rijst een gekookt ei met pindasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren