Gezonde bananen-havermoutkoekjes

    Gezonde bananen-havermoutkoekjes

    1keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Geen toegevoegde suikers, voedzame havermoutkoekjes met banaan en dadels. Een heerlijke snack voor na school of lekker om in de lunchtrommel mee te geven. Zorg dat je glutenvrije havermout gebruikt als je dit recept echt glutenvrij wilt maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 36 bite-size cookies

    • 3 rijpe bananen
    • 160 gr havermout
    • 145 gr dadels, zonder pit en fijngehakt
    • 80 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 15min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Pureer de bananen in een grote kom. Roer havermout, fijngehakte dadels, olie en vanille erdoor. Meng goed door en zet 15 minuten opzij.
    3. Schep theelepels vol van het mengsel op een bakplaat. Ze spreiden niet uit, dus je kunt ze relatief dicht bij elkaar leggen.
    4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot ze lichtbruin zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren