Wortelsoep met zoete aardappel

    Wortelsoep met zoete aardappel

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze vegan wortelsoep is perfect voor elk seizoen. Zoete aardappel geeft het een rijke en romige textuur zonder dat je room hoeft toe te voegen. Je kunt de smaak veranderen door andere specerijen te gebruiken zoals kerrie of gember. Je kunt de soep dikker maken door meer aardappel toe te voegen of dunner door meer bouillon toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1,3 kilo wortels, geschild en in blokjes
    • 2 grote uien, in blokjes
    • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 15 gr verse peterselie, fijngesneden
    • water
    • 1 liter groentebouillon
    • 170 gr tomatenpuree
    • 1 theelepel hete chilisaus (bijv.Tabasco®), of naar smaak (optioneel)
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe wortel, uien, zoete aardappel, knoflook en peterselie in een grote pan; voeg genoeg water toe om te bedekken.
    2. Kook op middelhoog vuur tot de groenten gaar zijn, ongeveer 15 minuten. Roer de groentebouillon, tomatenpasta, chilisaus, zout, zwarte peper en paprikpoeder door het groentemengsel; breng aan de kook. Haal van het vuur en laat 10 minuten afkoelen.
    3. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel. Of pureer de soep in een blender.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 27 jul 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren