Afghaanse Noni

    Afghaanse Noni

    26keer bewaard
    40min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Met dit eenvoudige broodrecept bereidt u een zacht en mals ongerezen brood.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 350 ml warm water
    • 1 zakje (7 gr) gist
    • 1 eetlepel suiker
    • 500 gr bloem
    • 1 1/4 theelepel zout, of naar smaak
    • 60 ml maïsolie
    • 1 ei
    • 1 eetlepel water
    • 1 eetlepel karwijzaad (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. In een kommetje 125 ml warm water met suiker vermengen. Het gist erover verspreiden en in 10 minuten schuimig laten worden.
    2. Bloem in een grote kom met zout vermengen. Maak een holletje in het midden en schenk daar maïsolie en gistmengsel in. Resterende water er in kleine beetjes aan toevoegen tot een zacht, vochtig deeg is ontstaan dat met de hand verwerkt kan worden. Kneed het deeg gedurende 5 minuten op een bebloemd oppervlak. In de kom leggen, afdekken met een theedoek en en in 1 1/2 uur tot verdubbeld volume laten rijzen.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Het gerezen deeg neerslaan, in 8 porties verdelen en van elk deel een bal rollen.
    4. Op een licht bebloemd oppervlak elke deegbal uitrollen tot een ovaal van ong. 15 cm lang en 1 cm dik. Met een vork of bot mes 3 lijnen over het bovenste deel van het broodje trekken en de broodjes op een bakplaat leggen. Ei met resterende eetlepel water vermengen en de broodjes aan de bovenkant bestrijken. Bestrooi de broodjes eventueel met karwijzaad.
    5. Gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de broodjes goudbruin en glanzend zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    3

    heb nog niet zoveel bakervaring, dus misschien een domme vraag, maar waar blijft het ei? - 14 okt 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren