Glutenvrije pizzabodem

    Glutenvrije pizzabodem

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Glutenvrije pizza die iedereen lekker vindt, met dit makkelijke en lekkere recept voor glutenvrije pizzabodem. Op smaak gebracht met kruiden en Parmezaanse kaas, een heerlijke basis voor je favoriete pizza! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 100 gr glutenvrij meel
    • 25 gr kikkererwtenmeel
    • 30 gr maizena
    • 35 gr tapiocameel
    • 1½ theelepel glutenvrij bakpoeder
    • 1 theelepel xanthaangom
    • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • ½ theelepel zout
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 theelepel suiker
    • 250 ml lauw water
    • 1 zakje (7 gr) droge gist
    • 1 ei
    • 1½ theelepel olijfolie
    • ½ theelepel appelciderazijn
    • 1 theelepel suiker
    • ½ theelepel fijngesneden knoflook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bedek een bakplaat met bakpapier, en vet het papier licht in.
    2. Meng meel, kikkererwtenmeel, maizena, tapiocameel, bakpoeder, xanthaangom, Italiaanse kruiden, oregano, zout en Parmezaanse kaas samen in een kom; zet opzij.
    3. Los 1 theelepel suiker op in het lauwwarme water. Strooi de gist erover en laat staan tot het schuimig wordt, in 3-5 minuten. Klop het ei in een andere kom met de olijfolie, azijn, 1 theelepel suiker en knoflook tot een glad geheel. Voeg het schuimige gistmengsel toe en klop dit er door, roer het dan door het meelmengsel, tot je geen klontjes meer hebt. Verdeel het deeg over het ingevette bakpapier en laat de buitenste rand iets dikker dan in het midden.
    4. Bak de bodem 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot het is gerezen en iets stevig is.
    5. Haal uit de oven en beleg met je favoriete pizza toppings, en bak dan verder af op 220°C tot de bodem goudbruin is, in 20-30 minuten. Haal de pizza van de bakplaat en bak nog 5 minuten direct op het rooster in de oven, voor een knapperige korst.

    Video

    Glutenvrije pizzabodem
    Glutenvrije pizzabodem

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren