Pilav met Casselerrib

    Pilav met Casselerrib

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een oud recept dat we al jaren gebruiken als avondeten. Een heerlijke maaltijd die niet al te veel tijd in beslag neemt en goed vult. Zeker een aanrader!

    xMelzzz Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien, fijngehakt
    • Boter of margarine
    • 350 gram rijst
    • 1 à 2 theelepels paprikapoeder
    • 0,5 liter water
    • 1 bouillonblokje
    • 2 groene paprika's, in blokjes
    • 300 gram casselerrib, in blokjes
    • 150 gram kaas, in blokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Uien pellen en fijn hakken.
    2. Bak de uien in de boter voor ca. 3 minuten.
    3. Roer de rijst en de chilipoeder erdoor en bak deze 2 minuten mee met de uien.
    4. Voeg het water en het bouillonblokje toe, breng het al roerende aan de kook, en laat de rijst ongeveer 15 minuten zachtjes, met de deksel op de pan, koken.
    5. Snijd intussen de (schoongemaakte) paprika's en de casselerrib in kleine blokjes eveneens de kaas.
    6. Roer de paprika's en de casselerrib bij de gare rijst en laat dit staan voor 8 à 10 minuten.
    7. Voeg de blokjes kaas toe en serveer het gerecht.

    Tip

    - Om het iets pittiger te maken, kan in plaats van paprikapoeder ook chilipoeder toegevoegd worden. - Het gerecht kan al eerder klaargemaakt worden en kan ook ingevroren worden. Wacht dan alleen met het toevoegen van de kaas totdat er gegeten gaat worden, dan kan de maaltijd opgewarmd worden in de magnetron voor 2 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren